Британски пилоти ще извършват мисии по еър полисинг в Естония

...
 Британски пилоти ще извършват мисии по еър полисинг в Естония
Коментари Харесай

Великобритания и Германия за първи път ще участват в съвместни въздушни мисии на НАТО в Естония

 Британски водачи ще правят задачи по еър полисинг в Естония за първи път взаимно с немските военновъздушни сили, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Това ще стане в границите на подготовката на Англия да поеме от Германия управлението на натовските задачи в Естония.

 

Изтребители " Тайфун " на английските и немските военновъздушни сили ще вземат участие в първите по рода си " интегрирани " задачи, които английският министър на защитата Бен Уолъс дефинира като проява на " единството " в НАТО.

 

Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви, че към 300 военнослужещи от английските военновъздушни сили ще дойдат скоро в Естония. Обединеното кралство ще поеме управлението на задачата за еър полисинг на НАТО за четири месеца от април.

 

Руската инвазия в Украйна ускори безпокойството в прилежащите на Русия страни, в това число в Естония, за възможните упоритости на съветския президент Владимир Путин и идващите му стъпки.

 

Уолъс съобщи, че английските сили в Естония " поемат жизненоважна роля, като обезпечават сигурността на небето на Европа и ускоряват наличието на НАТО в Източна Европа. "

Британският министър на защитата в сянка Джон Хийли съобщи, че задължението на опозиционната Лейбъристка партия към съдействието със съдружниците в НАТО като Германия е " непреклонен " и предизвести за заплахите от орязване на отбранителни планове.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР